De ce trecem de la baiat la barbat?

Imagine de ce fromaboytoaman

Privind in urma pot vedea ca de multe ori nu ma comport de varsta mea. De cele mai multe ori e bine dar exista ocazii in care a te ridica la asteptarile varstei este un lucru foarte potrivit.

A fi barbat e o calatorie prin care orice barbat trebuie sa treaca, dar din diferite motive alegem sa nu mergem mai departe cu aceasta chemare de a fi barbati.

Ca sa ne intelegem de la inceput, daca ai facut 18 ani si esti considerat matur din punct de vedere legal NU devi barbat. Cand ti-au dat primele semne de puf de barba si te-ai apropiat stangaci cu lama de ras de el si prin sudoare si sange ai trecut de acest important milestone, NU ai devenit barbat(Unii nici cu full grown beards nu sunt, dar acolo e alta poveste) si nu in ultimul rand dupa prima ta partida de sex(sau a doua a 3-a a 100-a) NU ai devenit barbat. Pentru a fi barbat trebuie sa iti dezvolti anumite skilluri. Pentru a deveni un barbat cred ca trebuie sa ai o calatorie continua, o calatorie care te face la fiecare pas mai bun.

Cred ca fiecare barbat ar trebui sa deprinda cel putin, sau pentru inceput 7 lucruri.

  1. Gatitul

Unul din cele mai esentiale elemente ale existentei este hranirea. De aceea sa sti sa pui la un loc 2-3 ingrediente ca sa poti sa traiesti este un skill esential pentru orice barbat. Sigur multi merg pe principiul, "imi iau muiere ca sa imi faca de mancare, curatenie si sa imi spele vasele" dar daca ea nu se descurca? Daca exista perioade in viata ta cand nu ai o femeie in jurul tau care sa te ajute ce faci? Te intorci la mama? Dar daca asta nu mai e o optiune?

Gatitul nu este fizica cuantica, se poate deprinde foarte usor si cu efecte spectaculoase si chiar datatoare de plusuri in dreptul femeilor 🙂

       2.  Argumentarea

Fiecare barbat trebuie sa aibe valori solide, dar si capacitatea de a le argumenta intr-un mod corespunzator. Orice parere ferma neargumentabila corect, este nimic mai putin decat prostie.

       3.  Munca fizica

Multi dintre noi suntem obinuiti sa nu facem munca fizica pentru ca este sub demnitatea noastra de baieti de oras(da, de baieti nu de barbati). Dar odata ce incepi sa te deprinzi cu munca si vezi tot ceea ce poti crea si intretine lucrurile devin frumoase si chiar interesante.

       4. Ajutorarea

Suntem responsabili de oamenii din jurul nostru sa ii gasim pe cei mai nefericiti decat noi si sa facem ce putem sa ii ajutam si astfel sa construim o lume mai buna.

       5. Cum sa fi un sot bun

Devenind un sot bun creem un mediu de siguranta pentru o familie. Odata creat acest mediu sigur,  devenim un exemplu pentru toti cei ce sunt in jurul nostru.

Suntem intr-o calatorie de cunoastere prin care la sfarsit, daca avem grija putem iesi ceea ce trebuie sau o aberatie. De aceea blogul acesta nu este doar despre cum sa devi mai barbat(se poate face comparatia asta?) ci despre cum experientele mele de zi cu zi ma transforma in ceea ce urmeaza sa fiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *